Halvt handikappad

4 avkastningar av jissa på 1 timma:

Okej det började i Måndags med att jag skulle till stalle på hopp kurs. Jag kommer dit och är jätteglad och får reda på att jag skulle hoppa min favo jissa, hon är så lung och fin ( trodde jag ). Jag har ridit henne förut och haft henne på mina hopkurser och vi kommer över 70 cm lätt. När vi värmde upp så fick hon nått spel och bockade av mej uppe vid läktaren och skena helt galet genom hela ridhuset sen och skuttade runt. Jaja tänkte jag, det är minusgrader ute så inte konstigt. Jag satte upp igen och hade nu lite ont i högerdelen av höften. Lektionen fortsätter och halla hoppar och jag också, hur fint som helst. Nu har hon lungnat ner sig ( trodde jag ). Dax och hoppa ett rätuppstående hinder och sen en oxer som består av 4 hinderstöd och 3 - 4 bommar. Första hindret går jättebra men oxen tvärnita hon på ifrån full gallopp. Helt plötsligt låg jag på marken mellan bommarna, haha det såg ut som att jag låg i ett badkar med armarna på kanterna skrattade aööa och sa och jag skratta med. Jag hoppade upp igen och nu hade jag ont i högerdelen av höften och vänsterfoten. Jag hoppa igen, första går bra men på oxen tvärnittar hon igen och kastar nu av mig på bommarna, jaja det var bara och hoppa upp igen. Med ont i höger axel, arm och höft så skulle jag bara över oxen så jag tog bara den och vi kom nu över men efter hindret börjar och bocka och sprätta runt istället och kastar av mej rakt in i väggen. Aj, det gjorde lite ont och när jag skulle hoppa upp igen så fick jag inte upp vänsterbenet så jag fick stå stilla sen. Men men sånt får man ta om man rider.

Jag kom dit dagen efter och kunde knappt gå, min ridlärare bara skrattade åt mej för att jag skulle upp på hästen och ändå hoppa även fast jag är halvt handikappad. Nu hade även ryktet i stallet spridits om att jag hade ramlat av 4 gånger dagen innan bland all personal, haha jag fick massor av frågor och min dressyrlärare var så förvånad efter som att jag har en sån bra balans på hästryggen annars. Men det gick jätte bra, hon var pigg men vi hoppade bana utan problem. Jag hade lite svårt och fatta gallopp efter som att jag inte kunde sitta ner från trav men det gick bra endå.

Så nu har jag ont i höger arm, axel, höft och vänster sidan av ryggen, huvudet och nacken. Ah , jag ser rolig ut när jag går eller ska kolla åt sidan. Haha men jag bara skrattar åt allt. Mamma filma och det såg väldigt roligt ut. Haha. Jag har inte ramlat av så mycket undet hela mitt liv jag har ridit, alltså 10 år. Haha jag har inte ramlat av 4 gånger på 10 år men jag lyckas och göra det på 1 timme. Haha.

Nyår: 
Idag är det nyårsafton och jag håller på och baka lussebullar. kl. 5 kommer några släktingar och kl. 12 blir det champanj och fyverkerier men innan efter middag blir det smällare^^

Igår:
Igår var jag i stan med pascal ocj vi gick på bio, Yes man såg vi och den var ganska bra. Rolig till och från. Vi gick på bion rigolett och vi satt på balkongen och pascal satt och kastade popcorn på don nedanför, haha. Det var en bra dag igår :D


Nu ska jag grädda lussebullar. Bye bye

Gott Nytt År allihop, ha det bra dom sista timmarna av 2008.

Det var det sista inlägget 2008. Vi ses 2009. <33


Kallt, kallt, Kallt!

Usch va kallt det är. Efter att han varit hos floris i stallet i 6 timmar är det ganska skönt att komma hem i värmen. Han var jätte fin idag och vi red ut i typ en timme och han var lite busig, tihi. Vi galloppera hela vägen nästa hem och snabbt gick det kan jag säga, Haha. Det va roligt. Imorgon ska jag dit igen och då ska linnea följa med så vi kommer rida ut då också. Nu ska jag äta middag och sen ska jag se på barnhemmet med familjen.

Ha det bra så länge. Kram <3

Julstress

Knäck: Klar
Knäck med mandel: Klar
Måsartkulor: Klar

Lussebullar: på Julafton
Grahamsbröd: på julafton
Vetebröd: på julafton
Potatisgratäng: på julafton

Okej, här är min lista på vad jag gjort och vad som är kvar att göra till julafton, Hela tjocka svenska släkten kommer imorgon hit :P Haha ja det ska bli roligt men det är mycket och göra och mitt uppe i allt har man hästen och man ska duscha och fixa så jag hoppas jag hinner allt detdär i morgon. Annars får gästerna vänta på maten! Haha, släkten kommer med massor av fick, korv, potatisbullar, såser, jansons frestelse, glögg och aa ni vet allt detdär så jag behöver inte fixa allt ^^ Jaa nu ska jag äta kinamat med familjen och pelle. Vi ska ha uppesittarkväll som alltid enligt traditionen med bingolotto och en paradise ask från marabou, Haha. Jag måste bara tillägga att jag red min prins nåty idag, han var lite tjurig och bokade men men jag satt kvar :D

God jul allihopa och ha en jättebra julafton och öppna mycket julklappar.


Floris


Några biler på floris, är han inte sööt? 


Floris
FlorisFlorisFloris


http://www.rastaryttarna.se/

Julhandla

God morgon, klockan är 10:00 och det är dax och stiga upp^^

Vad händer idag?
Jo, jag ska upp till vällingby med min syster och julhandla det sista.

Vad har hänt dom senaste dagarna?
Jag har varit hos floris och hoppat med honom, han var jätteduktig. Jag har honom hela helgen efter julaftono och då saka vi träna han och jag :D Haha han är faktiskt ganska fin och han är jättegullig så man kanske tar en egen dag framöver. Hoppningen i torsdag gick jättebra, Jag fick jissa och fi kom över alla hinder jättebra och galopera hela banan. Min lärare tyckte det gick lite fort men det var jätteroligt tyckte jag  , Haha.

Nu ska jag gå ner och äta frukost och sen göra mej iordning.

Bye bye alla söta (a) <3

RIP Zonette

RIP Zonette.
 Vi kommer sakana dej jättemycket. <3333

Klar !

Jaha då är man äntligen klar med skolan :D chihoo. Ja så jag har vart ledig sen i torsdags typ. Jag har varit magsjuk i helgen till idag, Inte alls kul, men nu är jag nästan helt frisk. Och med dettta så har man ju gått ner ännu mer, mamma undrar vart jag tar vägen :P Jag kan äta och äta och går inte upp utan ner och om jag missar en middag så går jag ner typ ett kilo :S det är sjukt konstigt men, men. Just nu sitter jag hos pils och väntar på att hon ska äta färdigt och sen ska jag snart hem och äta och kolla på andra avenyn^^

Nu när det är min favorit tid på året ( Jul för er som har missat det ) Så har jag lagt undan mycket pengar för julklappar och jag har faktiskt köpt till mamma, syrran och en till hela familjen.

Jag har varit på Tjej/jul middag hos linnea också med Lisa, amanda och linnea förstos. Det var jätte roligt och jag åt som ett stort troll, det betyder mycket. Haha. Jag och amanda var helt jävla flumm ena sekunden och andra sekunden låg vi på golvet och sova. Haha, Jag tror linneas mamma trodde att vi var lite påvärkade för vi drack glögg med alkohol men så lite kan vi inte bli det på, sen nästa morgon så sa hon att om vi skulle dricka glögg så rekomenderar hon den alkoholfria ^^ Haha. Imorgon så slutar man då skolan, tack och luv. Kl. 11 imorgon börjar Mimmis jullov :D Haha.

Nu ska jag och pernilla ut, Vi hörs.
Puss och Kram

Jippie

Okej nu är det faktiskt så att julen är snart här för er som inte vet det så. Okej nu har jag fått det sagt, haha. Alltså jag älskar julen så gaaalet mkt med alla belysninar, ljus, julkalender (okej dom är dåliga men men) , lussebullar, glögg, pepparkakor, granar men vart är all SNÖ gott folk ??!!! Okey det är andra veckan i december och snön borde komma snart tycker jag. Ingen snö ingen riktig jul :/

Men men jag är jätteglad just nu för jag har precis, eller aa idag har jag fått veta att jag hat VG i svenska och MVG i Bild :D haha, okej det är så att jag är den sämsta på att rita. Jag kan knappt göra sträckgubbar och då är det illa :S men jag fick MVG som jag är riktigt stolt över. Och nu när det är jul och skolan snart är över kommer jag nog ha lite tid för att blogga också.

Nu ska jag kolla på andra avenyn, Bye bye


Ojskipojski

God kväll alla glada och pigga och alla trötta och ledsna :P Haha, ja just nu tillhör jag alla trötta. Jag har en vecka på mig att göra klar såååååå mkt i skolan och jah ska egentligen ha pluggat nu men jag kollade på mamma mia med mamii istället och nu är jag helt enkelt för trött för att plugga.

Jaha som ni vet har jag vart i stallet idag, hela 6 timmar var jag där. Jag hjälpte till och pynta hos moonstrike och chanell och aa kollade på när jojo och linnea pynta hos jasmine ;) Sen har jag ju pyntat hos min älskade, underbaraste prins :D (Jaa, om ni träffar honom så kommer ni förstå varför han e den underbaraste) och sen har jag ätit, frysit, lett in hästar från hagen, träffat människor, snackat mkt med linnea, fotat och aa jag kan fortsätta men det är så sjukt mkt jag gjort känns det som så nu e jag helt trött. Okej, Okej det var vell inte så jobbiga saker men det var roliga saker :D Men kära folk, nu e det så att jag glömde (eller tappat :( ) min kamera i stallet så jag har inga bilder på hur det vart. 

Jag satt och tänkte på en sak när jag satt och kollade på min blogg att jag har som överskrift "Ojskipojski" och även på detta inlägg och fråga mig inte varför. Det är helt enkelt ett ord jag använder när det går lite knaz och då använder jag det ofta så att säga :P

Nää nu vet ni vad, jag ska duscha och sen sova så nu får ni klara er själva.

Puss på er :) 

Söndagspyntining

Nytvättat hår, mjukisbyxor, ett vitt linne och en adidas, ja det är så jag ser ut nu när jag sitter och skriver ett litet inlägg till er :D Haha ja jag skulle egentligen gå in på sl och kolla när bussen går till stallet efter som att jag ska dit och pynta åt prinsen. Jag har äntligen bestämt mig att det blir vit/rött tema med röda kulor och vita snöflingor ;)  Jaa jag tänkte faktiskt tanågra före och efter bilder om jag hittar min kamera och såklart några bilder på prinser så att ni kan få se^^ Ja jag ska ju då träffa många i stallet idag också. Linnea, amanda, johanna, jenny och många fler.  Nä nu måste jag skynda lite för jag ska vara i stallet 11.

Kram och puss

Hejsan svejsan

Jaa jag vet att det var gaaalet länge sen, eller aa länge sen iallafall jag skrev så jag tänkte uppdatera lite nu för dom som är intresserade. (Vem är det egentligen) Jaja jag har iallafall vart mycket i stallet, eller det känns så men jag längtar dit hela tiden och om det var så att jag inte hade så sjukt mycket och göra i skolan ( en anledning till varför jag inte hunnit blogga) skulle jag nog fan bo där med min prins :D Han var jätte glad och gullig emot mig i igår och i tisdags iallafall och det är alltid roligt, han vet att jag har knäckebröd i min vänsterficka så han knuffar på mig hela tiden Haha^^ Han e världens underbaraste.

Jaa, jag känner mig ganska liten nu faktiskt, Jag har blivit för liten och för lätt för min prins (hästen :P) och få rida honom tror jag min ridlärare tycker för jag får aldrig rida honom längre utan små ponnysar, men det är jätteroligt det också :D. Jaa Nåty är ju då en stor, kraftig häst på 174 cm i mankhöjd och väger typ ett ton och jag är 168 med mina 59 kilo så det är nog det som göra att jag är för "liten" för honom och när jag undra om jag kunde få theo som är en ganska lite häst så gick inte det för "vi måste spara dom större hästarna till dom större tjejerna" sa min ridlärare. Hallå så liten är jag inte tycker jag. Men men jag har inget emot att rida ponny :D Aa och nu ska jag nog inte hoppa chaplin mer utan jissa :D hon är jättefin och även här mycket mindre än chaplnin så jag har fått en mindre häst här också. Nu var det ju så att chaplin är helt skogstokig med mig och bara skuttar runt och jag sitter där som en liten fjäder och studsar och håller på och åka av. Ja det var faktiskt roligt men jag går ju på hoppning för att hoppa, inte stutsa runt med en häst :P en annan gång chaplin, men han är jättefin och hoppa med annars. 

Men gud vad jag snackar om stallet men ni som känner mig så är det faktiskt mitt liv. Ja så ligger det till så nu vet ni lite vad jag gjort om ni orkat läsa allt vill säga. Jag var också med jenny och köpte glitter och kulor till nåty för jag ska pynta hans box på söndag. Jag skulle åkt till hööks för att köpa lite lindor och grimskaft och sånt men det han jag inte då. 

Nä nu vet jag inte vad jag ska göra men jag har inget mer och säga tror jag. Vi ses alla glada och härliga människor. Gud vad jag känner mej posetiv :P men men det är aldrig dåligt.
Bye bye 

RSS 2.0